El turisme i la Festa Major

Foto de Trend en Unsplash

Crec que com a primera entrada del blog, podría parlar lleugerament de mi i dir-te on acabo per si no t’interessa: busca un AQUÍ ven gros!

El meu nom és Ramon, molts em coneixen com Ramon Paco, tot i que sempre faig el matís, Paco és cognom, també conec gent amb Ramon de cognom així que tinc un bon embolic d’identitat jejeje

Vaig néixer als 90, ja fa uns anyets…sempre m’han agradat les arts, des de la plastilina fins la música, de fet, vaig estudiar piano al conservatori fins a grau mig. Un dels motius pels que vaig decidir ser graller a la colla Maricel de Sitges durant molts anys. 

D’aquí ve la meva passió per les Festes populars i la cultura tradicional. Gràcies a les gralles vaig poder recorre diferents poblacions darrera de balls ben diferents, des de gegants, bastons, pastorets, cintes, nans….etc

Actualment estic portant la meva marca personal; ramonpaco.com on treballo des de peçes per cosplay i rolplay personalitzat fins a petits detalls per pastissos o llibres.

Juntament amb la marca personal treballo en la formació, de professor adjunt a Odin3d.com

Per últim, i per no aborrir, com és evident, sóc el propietari de 3dTraca, lloc on estàs. 3d TRaca neix de la voluntat per crear art tradicional evolucionat tecnològicament i ho consegueixo barrejnat la impressió 3d amb el pintat a mà de peçes varies. 

    AQUÍIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIII

Anem per feina! 

Farà ja moooolt de temps, una nit d’assajos, estavem tocant mentre ens preparavem amb els bastoners per la Festa Major de Sitges.

De sobte…una patrulla de la guardia civil es presenta davant nostre i, tot sonrient el policia, ens diu; 

“A veure, jo vinc perquè haig de venir…però sé que esteu fent i que no té sentit el que ens han dit a la denuncia…”

Atenció… 

Resulta que havíen denunciat que: “hi havia uns homes barallant-se amb pals i uns altres tocant uns instruments estranys”

Com se’t queda el cos? 

El policia va complir amb el seu deure d’acudir a la denuncia, però m’agrada imaginar que va estar tot el viatge rient-se i pensant “almenys surto una estoneta amb el cotxe…”

I una vegada exposada l’anècdota, anem al títol de l’entrada…

Com a persona que viu a un poble centrat ecónomicament en el turisme reconèc que és molt necessari fer actuacions diverses perquè vinguin i gaudeixin al màxim les nostres festes i tradicions, però i aquí, per ser la primera entrada em posaré ja en un bon jardí…

Creus que aquelles persones que passen de turistes a residents haurien d’adaptar-se i conèixer el poble/ciutat on aniran a viure? o només importa que el lloc sigui bonic i ja em queixaré de tot el que no entri en els meus estàndars de “normal”?

Aquí deixo la pregunta per qui vulgui comentar, SEMPRE AMB RESPECTE sobre el tema.

Jo donaré la meva humil opinió;

Sincerament crec que no es pot conèixer un lloc només anant a una festa o a una festivitat o a un congrés, jo també estic enamorat d’altres poblacions i ciutats però si volgués marxar i viure en elles, hauria de fer un anàlisis profund; des de la part económica, que és evident que importa, fins a quin barri i quines festes hi solen haver per allà. 

Ja que, evidentment em puc queixar per tot el que vulgui però, no té sentit que em queixi d’una cosa/festa/acte que ni tan sols sabia que existía feia uns mesos i ara veig que això serà cada any igual… 

També entenc les persones que es mouen per feina, aquí ja no tenen tantes opcions perquè hi hagi el que hi hagi t’has de quedar en aquell poble i prou, ara bé, a part de buscar el lloc més econòmic, o més car, que també pot passar, busca les festes del poble i si passen per aquell carrer o, una cosa tan senzilla com “tinc 15 discoteques a 10 metres de la meva porta…segur que és el carrer més tranquil del món”…

No em vull estendre gaire, només volia deixar la pregunta i veure qué opina la resta de la gent, no té perquè ser a Sitges eh?! pots explicar el teu cas i si vols dir el poble o no serà igualment benvingut el comentari! 

De pas, t’agradaría alguna entrada en concret o que fes algun debat amb algú??

Deixa un comentari